Rejlers och Stockholm Cykelklubb startar elitlag för herrar och damer.

På mindre än ett år har Stockholm Cykelklubb (SCK) tagit steget från nybildad klubb till att samla några av Stockholmsområdets bästa dam- och herrcyklister i en fokuserad elitsatsning på landsvägssidan.

Tillsammans med våra huvudsponsorer teknikkonsulten Rejlers och Crescent/TEC kommer SCK nästa år att ha konkurrenskraftiga lag i både dam- och herrelit med en uttalad målsättning att vara med och konkurrera om medaljer i svenska mästerskapen på linje och tempo för både herrar och damer. Lagen samlar några av stockholmsområdets bästa tävlingscyklister i en kombination av unga lovande cyklister och mer erfarna tävlingscyklister.

”Efter att ha börjat cykla tillsammans säsongen 2014 har de dryga 40 medlemmarna i den ursprungliga gruppen, med hjälp av vår huvudsponsor teknikkonsulten Rejlers, fortsatt att ständigt utvecklas”, konstaterar Thomas Backteman, ordförande i Stockholm Cykelklubb. ”2015 tog vi steget och bildade klubb eftersom flera av medlemmarna i laget, Rejlers Cycling Team, ville börja tävla tillsammans. Nu tar vi nästa steg genom att samla några av stockholmsområdets bästa tävlingscyklister på både dam- och herrsidan. Det känns roligt att kunna vara med och skapa ett nytt konkurrenskraftigt cykel lag i Stockholm för att på så sätt bidra till att stärka cyklingen som sport i Sverige”, konstaterar Thomas Backteman.

”På Rejlers har vi jobbat strategiskt med hälsofrågan under många år och vi gör olika satsningar för att få våra medarbetare att må bra, cyklingen är en av dem. Jag har rest runt i Norden och delat ut cyklar på Rejlers kontor, i samarbete med det svenskägda cykelmärket Bianchi. Cyklarna ska användas av medarbetarna för att åka på kundbesök och i några av alla de motionslopp som anordnas runt om i Norden”, säger Peter Rejler, vd och koncernchef på Rejlers.

För ytterligare information

Stockholm Cykelklubb

Thomas Backteman, ordförande, 0708 311 166

David Schwieler, kassör, 0709 380 426

Rejlers

Peter Rejler; vd och koncernchef, tel. 070-602 34 24

Lisa Rejler; Investor Relations & CSR-chef, tel. 070-399 08 06

Dam elitlaget består av följande cyklister:

Sara Penton (Sara kommer primärt tävla utomlands under 2016)

Mikaela Persson (Mikaela kommer primärt tävla utomlands under 2016)

Emmy Thelberg

Cecilia Widegren

Hanna Johansson

Ulrika Högberg

Anna Nyhlen

Ingrid Kjellström

Jenny Werner

Alice Andersson

Herr elitlaget består av följande cyklister:

Thomas Wahlgren (tidigare Valhall)

Edward Wendelin (tidigare Valhall)

Christopher Harnesk (tidigare Valhall)

Matti Scheffer (tidigare Valhall)

Peter Eggertsen (tidigare Fredrikshof)

Staffan Arvidsson (tidigare Uppsala)

David Bartolome (tidigare Uppsala)

Lucca Mazzurano (tidigare Velo)

Freddy Johansson (tidigare Kopparberg)

Tobias Stridsberg (tidigare Södertälje)

Nils Penton (tidigare Södertälje)

Patrik Morén (tidigare Södertälje)

Marcus Linder (tidigare Södertälje)

Om Stockholm Cykelklubb

Som Stockholms enda fokuserade klubb för elitmotionärer erbjuder Stockholm Cykelklubb en länk mellan tävling och motion. Klubben erbjuder ambitiösa motionärer och elitcyklister en ständig utveckling. Tillsammans lyfter vi laget och helheten blir större en varje enskild individ – laget är starkare än jaget!

Klubben startades 2015 och har drygt 160 aktiva medlemmar med lag och aktiva på både dam- och herrsidan som tävlar på elit och master nivå i Sverige och internationellt. Klubben har blivit ett givet inslag inte bara på de svenska tävlingsbanorna men också i alla större motionslopp i Sverige och internationella.