Lisa Nordén byter klubb – Stockholms Cykelklubb fortsätter sin elitsatsning med hjälp av sponsorn ÅF

Efter en första tävlingssäsong för Stockholm Cykelklubb (SCK) kan klubben summera ett framgångsrikt 2016. Vi har under året tagit medalj på SM, vunnit elittävlingar på både herr och dam sidan och lämnat ett rejält avtryck i matsterklasserna. Klubben fortsätter att locka nya medlemmar och var vid utgången av 2016 knappt 200 medlemmar.

Efter ett framgångsrikt 2016 sätter vi ribban ännu högre för 2017. Med hjälp av vår huvudsponsor ÅF, vår cykel- och utrustningssponsor Crescent/TEC, vårhjälmsäkerhetssponsor MIPS och vår bilsponsor Skoda satsar vi vidare på att utveckla klubbens elitmotionärersmedlemmar och våra elit och master lag. Både dam- och herrelitlaget har fått förstärkning inför 2017, samtidigt som vi har satsat på att vara smalare och spetsigare i vår trupp – allt i syfte att göra ännu bättre resultat än 2016.

Damlaget kommer under 2017 förstärkas med Eva Lindskog, som förra året tävlade för CK Valhall, och Clara Säll som kommer från Östra Aros CK. Eva etablerade sig under förra året somen attackvillig och åkstark cyklist som var med långt fram i många tävlingar. Clara har varit framgångsrik under junioråren och är en cyklist med en fruktad spurt. Dessutom kommer Sveriges främsta triatlet Lisa Nordén tävla för SCK under 2017. Lisas främst mål för sin cykelsatsning under 2017 är Tempo-SM, men hon kommer också förstärka laget i den utsträckning hon har möjlighet under året. Laget har också förstärkts med en ny lagkapten i form av Ingrid Kjellström. Det innebär att SCK:s damelitlag under 2017 kommer att bestå av följande cyklister:

Stockholms Cykelklubb dam elit

• Sara Penton (som till vardags cyklar för det danska WWT laget Team Veloconcept)
  • Camilla Backman
  • Hanna Johansson
  • Ulrika Högberg
  • Eva Lindskog
  • Clara Säll
  • Cecilia Erling Widegren
  • Madeleine Ståhl
  • Alice Andersson
  • Lisa Nordén (främst Tempo-SM)
  • Lagkapten: Ingrid Kjellström (cyklande)

Stommen i herrlaget är den samma som under 2016, men i syfte att föryngra laget har vi värvat en av Sveriges mest lovande unga cyklister Vincent Andersson från Friluftsklubben Trampen. Sent in i laget fick vi även med Pierre Moncorgé  som förra året körde för Merida. Dessutom har SCK:s egen unga förmåga, som har kommit utan sin familj från Afghanistan, Amir Ansari tagit klivet upp i elitlaget. Laget kommer också förstärkas under någon/några tävlingar 2017 med den andra delen av Lisa Nordéns Team Apollo Sports Skoda, Calle Friberg och Henrik Sparr som kommer att tävla utvalda landsvägstävlingar för SCK, även om Calle och Henriks primära fokus 2017 är långloppscupen i MTB.

Lagets kapten Gualberto Mateo Gonzalez fortsätter även 2017, men får under året stöd av Tobias Stridsberg som blir ansvarig för herrlaget. Det innebär att herrelitlaget under 2017 kommer att bestå av följande cyklister:

Stockholms Cykelklubb herr elit

• Freddy Johansson
  • Patrik Morén
  • Marcus Linder
  • Staffan Arvidsson
  • Nils Penton
  • Amir Ansari
  • Vincent Andersson
  • Pierre Moncorgé
  • Calle Friberg (utvalda tävlingar)
  • Henrik Sparr (utvalda tävlingar)